Hírek

Underground kísérleti filmfesztivál és konferencia Magyarországon

celluloidra-revolverrel

Nemzetközi filmművészek és a magyar szakma krémje képviselteti magát az Esztergomban megrendezett Celluloidra Revolverrel nevű kísérleti filmes fesztiválon.

Augusztus 29-30 között rendezi meg első filmszakmai eseményét a Celluloidra Revolverrel, az esztergomi Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központban. A Celluloidra Revolverrel egy alulról szerveződő tudományos és művészeti platform, melynek célja a kortárs magyar kísérleti filmművészet megszervezése. Első meghirdetett nevezésére több mint 300 kortárs kísérleti film érkezett, közel 50 országból, melyek közül a szakmai zsűri 76 filmalkotást válogatott be. A kétnapos programműsor keretében 7 órányi filmet mutatnak be, négy különböző vetítési kategóriában. Ezek a következők:

I. Transzmediális kísérleti film, videóművészet és számítógépművészet
II. Ökológiai, biológiai és vegyi eljárású kísérleti filmek
III. Manuálisan és közvetlenül manipulált kísérleti filmek
IV. Détournement, found footage és narratív kísérleti filmek

Lesznek argentin, ausztrál, osztrák, kanadai, kínai, horvát, spanyol, finn, francia, brit, német, magyar, romániai magyar, ír, olasz, japán, mexikói, svéd, tajvani, ukrán, és amerikai kísérleti filmek is.

A konferencián neves független művészek és 9 egyetem jeles oktatói és hallgatói tartanak előadást a kísérleti film tárgyköréhez tartozó kutatásaikból, munkásságukról. A konferencia előtt workshop programok lesznek látogathatóak, a konferencia után pedig performatív kiterjesztett vetítések, kísérleti dj szettek és moduláris live techno előadások zárják a napot.

Részletek és a hivatalos program a fesztivál oldalán található.

A Celluloidra Revolverrel kurátora: G. Horváth Mihály.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com