Hírek

Török Ferenc meseszerű szerelmi történetet forgat

Jakab Juli

Jakab JuliAugusztus 27-től másfél hónapig forog Török Ferenc új filmje Senki szigete címmel a Magyar Nemzeti Filmalap 236 millió forintos gyártási támogatásával.

Az absztrakt és meseszerű szerelmi történet főszerepeiben – Jakab Juli (fényképünkön), Bánfalvi Eszter és Mohai Tamás – ígéretes pályakezdő fiatalok lesznek láthatók. Az ezredforduló emblematikus magyar filmje, a Moszkva tér rendezőjének legújabb alkotásában Margitai Ági, Schell Judit, Stohl András és Thuróczy Szabolcs is jelentős szerepet kapott.

Török Ferenc Szekér András (Ópium, A nagy füzet) forgatókönyvéből rendezi új mozifilmjét. A Senki szigete egy sodró lendületű mese mai fiatalokról, akik a mániákusan keresik a boldogságot. A vagányan bájos szerelmi történet kiindulópontja egy vidékről szökött titokzatos menyasszony (Jakab Juli), egy taxisofőr lány (Bánfalvi Eszter) és egy kallódó kosárlabdás srác (Mohai Tamás) véletlen találkozása a nagyvárosban. A cselekmény során nem a nagyváros változtatja meg az esküvőjéről szökött főhősnőt, hanem ő változtatja meg az egész nagyváros életét. Az összegabalyodó szerelmi szálakban és humorban bővelkedő „love story” mindhárom főszereplője másként próbál elszökni a valóságból, és valóra váltani álmait.

A budapesti forgatást követően a stáb a tengerparton veszi fel a film meglepőnek ígérkező záróakkordjait.

Török Ferenc új rendezése a tervek szerint 2014 második felében kerül a hazai mozikba. A film operatőre Szecsanov Martin (Lora, Szobafogság), producere Sándor Pál, gyártója a Film Street.

A Senki szigete sikeresen vett részt az elmúlt hónapokban a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával megvalósult forgatókönyv fejlesztésen.

A Magyar Nemzeti Filmalap közel kétéves működése óta több mint 80 filmterv fejlesztését és 28 egészestés filmalkotás gyártását támogatta. Az új filmfinanszírozási rendszerben készült első filmek ősszel kerülnek a magyar mozikba.

Filmunió

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com