Hírek

Középfölde animében – The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim előzetes

the-lord-of-the-rings-the-war-of-the-rohirrim

Egy anime előzményfilm formájában érkezik a mozikba a következő A Gyűrűk Ura alkotás, ami Pörölykezű Helm történetét meséli el.

10 évvel a legutóbbi Középfölde film, A hobbit – Az öt sereg csatája után visszatér a mozikba J.R.R. Tolkien világa, de felettébb szokatlan formában. Ugyanis Ralph Bakshi 1978-as A Gyűrűk Ura animációs filmje óta először rajzolt formában próbálkoznak meg adaptálni a híres legendárium egy újabb szegletét. A The War of the Rohirrim egy japán anime, amit Kenji Kamiyama rendezett, Peter Jackson és Fran Walsh executive producerekként egyengették és természetesen a Warner Bros. küldi majd a mozikba.

Az 58 éves Kenji Kamiyama olyan ikonikus animéken dolgozott kezdetben háttérművészként, mint az Akira és a Kiki – A boszorkányfutár, majd rendezőként is debütált a 1999-es Jin-Roh: A Farkas-brigád című filmmel. Számos Ghost in the Shell sorozatepizódot rendezett, valamint társrendezőként dolgozott Shinji Aramaki mellett a Blade Runner: Black Lotusban.

A The War of the Rohirrim története egy kiegészítésként funkcionál, amely főleg A király visszatér függelékeiből merítkezik.

A könyvnek ez a része sok összegyűjtött feljegyzést és történetet tartalmaz Középföldéről, köztük Rohan lovasurakról, akik Rohirrimként ismertek. Az egyik ilyen történet lett a film alapja: 183 évvel A Gyűrűk Ura eseményei előtt Rohan nagy királya, Pörölykezű Helm megölt egy dunlandi lordot, akinek a fia, Wulf elég bátor volt, hogy megkérje Helm lánya, Hèra kezét. Wulf elhatározza, hogy megbosszulja apját, és összehívja saját embereit Rohan ellen, míg Hera, aki egy ravasz lovas egyedül segít Rohan javára terelni a harcot. A sztorit pedig nem más meséli el, mint A Gyűrűk Urából ismerős Éowyn, akit a Peter Jackson-filmek színésznője, Miranda Otto szólaltat meg itt is.

A már évek óta készülő film egy kicsit Trónok harcát is megidéző, véres és csavaros fantasy eposznak ígérkezik, ami minden rajongó számára kihagyhatatlannak tűnik. A Hatalom Gyűrűi második évada és Andy Serkis közelgő Gollamra fókuszáló filmje mellett mindenképp ígéretesnek tűnik. Az angol szinkronban a következő színészek szólaltatják meg a főbb karaktereket: Brian Cox (Pörölykezű Helm), Gaia Wise (Hèra), Luke Pasqualino (Wulf), Miranda Otto (Éowyn), Laurence Ubong Williams (Fréaláf Hildeson), Shaun Dooley (Freca).

A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim december 12-én kerül a magyar mozikba.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com