Hírek

Anyós horror – The Front Room előzetes

The-Front-Room-Kathryn-Hunter

Robert Eggers testvérei az A24 berkein belül mutatják be milyen, ha nagyon nem jössz ki jól a párod anyukájával.

Az A24 utóbbi években leuralta az amerikai horror piacot jobbnál jobb, minőségibb és borzongatóbb mozikkal. Ennek a vonulatnak az egyik legnagyobb zászlóshajója Robert Eggers aki A boszorkánnyal, A világítótoronnyal és Az Északival is bizonyította, hogy az egyik legnyersebb és leghatásosabb fiatal alkotó. Viszont amíg várunk új filmjére, a Nosferatu legújabb feldolgozására, addig tesói, Max és Sam Eggers kaptak lehetőséget egy rendezői bemutatkozásra. A három testvér már korábban is dolgozott együtt Robert korai rövidfilmjein és Max társíró is volt A világítótoronynál, szóval a családnak a vérében van a horror.

A filmben a Brandy Norwood által játszott terhes nő élete sötét fordulatot vesz, mikor belemegy, hogy a frissen megözvegyült anyósa (Kathryn Hunter) beköltözzön hozzájuk.

Ez akár egy vígjáték alaphelyzete is lehetne, viszont a rasszista öregasszony egyre brutálisabb eszközökkel terrorizálja a nőt és még a gyerekére is fáj a foga.

A The Front Room az előzetes alapján kevésbé tűnik egy Robert Eggers-féle horrornak, inkább hajaz egy Jordan Peele féle (Tűnj el!, Mi) társadalmi kérdéseket feszegető, humort se mellőző őrületre. A főszerepben a Brandy művésznevű amerikai énekesnő látható, aki a Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron után újra horror szerepet vállalt. A Kathryn Hunter (Macbeth tragédiája, Szegény párák) alakította anyóstól pedig biztosan egyszerre fog kiverni minket a víz és a röhögés. A film Susan Hill (A fekete ruhás nő) novelláján alapul, amiből Max és Sam Eggers írták a forgatókönyvet.

A The Front Room szeptember 6-án kerül az amerikai mozikba. Magyar bemutatódátum még nincs.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com