Hírek

Folytatódik a Netflix gyilkos sikerszériája – Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori előzetes

monsters-the-lyle-and-erik-menendez-story

Jeffrey Dahmer gyilkosságai után most a Menendez testvérek története kerül reflektorfénybe Ryan Murphy antológiasorozatának második évadában.

Ugyan Ryan Murphy pár hónapja átpártolt a Disneyhez, hogy náluk készítse legújabb projektjeit, viszont előtte még showrunnerként és íróként felügyelte a Netflixnél a Szörnyeteg második évadát. A folytatás elkerülhetetlen volt, ugyanis a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori a streaming szolgáltató történetének harmadik legnézettebb angol nyelvű sorozatévada volt.

A második szezon Mary Louise „Kitty” (Chloë Sevigny) és José Menendez (Javier Bardem) meggyilkolásának eseményeit dolgozza fel, akiket fiaik, Lyle (Nicholas Alexander Chavez) és Erik (Cooper Koch) öltek meg.

A fiúkat 1996-ban ítélték el, miután azzal érveltek, hogy bántalmazás miatt ölték meg szüleiket. Míg az ügyészség azzal érvelt, hogy családi vagyonukat akarták örökölni, addig a testvérek azt állították – és a mai napig hajthatatlanok, mivel életfogytiglani börtönbüntetésüket töltik feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül –, hogy tetteik a szüleik által elkövetett, éveken át tartó fizikai, érzelmi félelemből és szexuális abúzusból fakadtak. Így a sorozat azt a fő kérdést lengeti be, hogy kik az igazi szörnyetegek valójában?

A második évad rendezői közt megtalálható Carl Franklin, Max Winkler, Paris Barclay, Michael Uppendahl és a sorozat társalkotója, Ian Brennan. A forgatókönyvért pedig Ryan Murphy, Ian Brennan, David McMillan, Todd Kubrak és Reilly Smith feleltek.

A Szörnyetegek: A Lyle és Erik Menendez-sztori szeptember 19-én érkezik a Netflix kínálatába.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com