Hírek

Szerelem, rockzene és balatoni nyár a Hogyan tudnék élni nélküled? előzetesében

Megérkeztek az első képsorok a Hogyan tudnék élni nélküled? c. filmhez. A Törőcsik Franciska, Ember Márk, Marics Peti főszereplésével készülő új magyar romkomot december 12-től játsszák majd a mozik.

Már látható a decemberben megjelenő, Demjén Ferenc zenéjére épülő nosztalgia-romkom első előzetese. „A Hogyan tudnék élni nélküled? c. zenés film egyik főhőse Lili (Varga-Járó Sára), aki szerelme tragikus elvesztése után begubózva, magányosan tengeti mindennapjait, mígnem szülei lakásában rábukkan anyja naplójára és egy köteg szerelmes levélre. Miközben olvasni kezdi őket, megelevenedik előtte a múlt, a kilencvenes évek elejének egyik felejthetetlen nyara: Lili anyja, Eszter (Törőcsik Franciska) két barátnőjével a Balatonnál vakációzik. Eltökélte, hogy hűséges marad otthon hagyott, karót nyelt pasijához, terveit azonban alaposan összekuszálja, amikor megismerkedik Gergővel (Ember Márk), aki laza, vicces és van még egy nagyon jó tulajdonsága: egy zenekar frontembereként a szigligeti strandon lép fel a haverjaival (Marics Peti, Kirády Marcell). Mi lehet ebből? Kavarodás? Szerelem? Féltékenység? Néhány csók? Néhány pofon? Még több csók? Ez a minimum. A Balaton parti nyár áthangolja a fiatalok életét, sőt, még a gyerekeik életére is hatással lesz” – írja a film sajtóközleménye.

Az alapötlet Kirády Attila producertől származik (Megasztár, Sztárban sztár, Pepe, Mintaapák, Holnap tali), a film létrejötténél Goda Kriszta kreatív producer bábáskodott, a forgatókönyvet ő és Kormos Anett írta, a rendezést pedig Orosz Dénes vállalta.

A napjainkban és harminc évvel ezelőtt játszódó vígjátékban Demjén Ferenc legismertebb számait (Sajtból van a hold, Darabokra törted a szívem, Szerelemvonat, Jégszív, Jöjj vissza vándor stb.) fiatal színészek és zenészek éneklik: köztük Törőcsik Franciska, Marics Peti, Ember Márk, Brasch Bence, Kirády Marcell és Varga-Járó Sára. Mellettük a további szerepekben Márkus Luca. Kovács Harmat, Seress Zoltán, Györgyi Anna, Medveczky Balázs, Markó-Valentyik Anna, Szántó Balázs és Barta Veronika lesz látható.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, az MBH Bank és az IKO Műsorgyártó Magyarország Kft. társfinanszírozásában, illetve a TV2-vel, mint médiapartnerrel együttműködésben készülő filmet 2024. december 12-én az InterCom mutatja be a hazai mozikban.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com