Hírek

Szerelem a haláltáborban – Az auschwitzi tetováló előzetes

The_Tattooist_of_Auschwitz_Jonah_Hauer_King_Anna_Próchniak
Jonah Hauer-King as Lali Sokolov meets Anna Próchniak as Gita Furman for the first time.

Előzetes érkezett Heather Morris nemzetközi sikerregényén alapuló Peacock minisorozathoz, amit itthon is megtekinthetünk majd a SkyShowtime kínálatában.

A holokauszt egy olyan mélységesen sötét fejezete a történelemnek, amit különböző médiumokban rengetegen feldolgoztak az évek alatt. Mondhatnánk, hogy egy elcsépelt témáról van szó, de szerencsére a mai napig képesek olyan formabontó, bátor és elképesztően letaglózó filmek készülni róla, mint Nemes-Jeles Lászlótól a Saul fia vagy Jonathan Glazertől az 5 Oscar díjra jelölt Érdekvédelmi terület.

A sorozatformátum miatt pár fokkal klasszikusabb, de nem kevésbé megrendítő alkotásnak ígérkezik Heather Morris regényén alapuló, megtörtént eseményeket feldolgozó Az auschwitzi tetováló (The Tattooist of Auschwitz), amiből az izraeli származású Tali Shalom-Ezer rendezett 6 részes minisorozatot, ami a Peacockon fog debütálni idén májusban.

A széria egy szlovák zsidó, Lali (Jonah Hauer-King) története, akit 1942-ben Auschwitzba deportálnak, abba a koncentrációs táborba, ahol több mint egymillió zsidót gyilkoltak meg a holokauszt idején.

Röviddel a megérkezése után Lali azt a feladatot kapja, hogy azonosítószámot tetováljon fogolytársai karjára. Ekkor találkozik Gitával (Anna Próchniak), mikor rabszámát a karjára tetoválja. Ekkor szökken szárba szerelmük, amely dacol még az őket körülvevő borzalmakkal is. A szeszélyes náci SS-tiszt, Stefan Baretzki (Jonas Nay) állandó őrizete alatt Lali és Gita elhatározzák, hogy életben tartják egymást.

Emellett pedig 60 évvel később egy másik történetszálon a most 80-as éveiben járó Lali (Harvey Keitel) találkozik az ambiciózus íróval, magával Heather Morrissal (Melanie Lynskey). A nemrég megözvegyült Lali összeszedi a bátorságát, hogy elmondja történetét a világnak. Miközben feleleveníti múltját Heathernek, Lali végre szembenéz fiatalkora traumatikus alakjaival, és felidézi az emlékeit arról, milyen volt szerelembe esni a világ egyik legsötétebb helyén.

Az előzetesben már ízelítőt kaphatunk a sorozat gyönyörűen tragikus zenéjéből is, amit nem más, mint a legendás, kétszeres Oscar díjas zeneszerző, Hans Zimmer komponált Kara Talve-val közösen.

Az auschwitzi tetováló mind a 6 része június 7-től lesz elérhető kizárólag a SkyShowtime kínálatában.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com