Hírek

Spike Lee hip-hop Rómeó és Júliát forgat

A Rómeó és Júlia időtálló alkotás, sokféle változatban láttuk már a két balsorsú szerelmes történetét. No, de hányban van breaktánc-párbaj? A Prince of Cats olyan feldolgozás, amely a jól ismert történetet a 80-as évek Brooklynjába helyezi át, a film rendezéséért pedig az Oscar-díjas Spike Lee fog felelni.

A Blackkklansman sikerei után Spike Lee egy vietnami háborús filmbe kezdett, amelyet a Netflixnek készített, Chadwick Bosemannel a főszerepben. Minthogy a Da 5 Bloods munkálataival már végzett, Lee rögtön új teendő után nézett. Leszerződött a Legendaryval, hogy mozivászonra adaptálja a Prince of Catset.

A Prince of Cats egy 2012-ben megjelent képregény, amit Ron Wimberly írt és rajzolt. A történet voltaképpen a shakespeare-i Rómeó és Júliát tükrözi, azonban helyszínéül az 1980-as évek Brooklynját választotta. Az afroamerikai közegben játszódó sztorinak ebben a verzióban Tybalt a főszereplője, aki a Capuletekkel együtt a környék uralkodója. Az események a már jól ismert mederben folynak, de itt a harcokat már nem csak a kard dönti el: a hip-hop és a breaktánc is mindennapi „fegyver”.

Spike Lee a rendezés mellett a forgatókönyvírás feladatát is magára vállalja. A szkripten együtt dolgozik a képregény eredeti alkotójával, valamint Selwyn Seyfu Hinds-zel is. Hinds korábban a The Source magazin főszerkesztője volt és a forgatókönyvön is dolgozott már, amikor tavaly a Legendary bejelentette, hogy elkészítik a filmet.

A Prince of Cats borítója

2018-ban már főszereplője is volt a Prince of Catsnek Lakeith Stanfield személyében, azonban a Tőrbe ejtve és a Tűnj el! színésze már nincs benne a projektben. Lee és a Legendary producerei ezután kezdenek neki az új Tybalt megtalálásának.

A The Hollywood Reporter forrásai szerint Spike Lee tetszését a képregény brooklyni háttere nyerte el. A rendező maga is ott nőtt fel, a kötődését olyan filmekben is bemutatta, mint a Dzsungelláz vagy a Szemet szemért.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com