Hírek

Rudolf Péter tévésorozatot rendez a Kossuthkifliből

Trokán Nóra Estilla szerepében (Omnibus

kossuthkifliFehér Béla 2013-ban Aegon-díjra jelölt regénye, a Kossuthkifli alapján forgat tévésorozatot Rudolf Péter, rendező-forgatókönyvíró-producer. A hatrészes, epizódonként 52 perces széria főszereplői Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos.

A napokban a szentendrei Skanzenben kezdte meg Rudolf Péter, rendező-forgatókönyvíró-producer a Fehér Béla lebilincselő regényéből készülő hatrészes tévésorozat, a Kossuthkifli forgatását. A történet az 1848/49-es szabadságharc idejében játszódik. Swappach Amadé, Kossuth seregének őrnagya és frissen megszöktetett szerelme, Estilla egy delizsánszon Pozsonyból útnak indulnak egy kotnyeles grófnővel, egy kocsihajtóval és egy láda bejglivel Debrecenbe, hogy végére járjanak az őrnagy által feltételezett hazaárulásnak. Nem sejtik, hogy üldözőbe veszi őket egy halottaskocsi, amelyen Swappach apja, a császári kémszervezet egyik vezetője, Estilla apja, a cukrász Vödric Demeter és a besúgó, Dalfalvi is utazik. Számos kalandba keveredve követjük hőseinket, sok-sok furcsa szerzettel, varázslatos teremtményekkel együtt, miközben a képzelet és a valóság határán egyensúlyozunk.

A sorozat főszereplői Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos, de a kisebb szerepeket is többek között olyan neves színészek alakítják, mint Törőcsik Mari, Básti Juli, Kéri Kitty, Lukáts Andor, Szacsvay László, Nagy Ervin, Szabó Győző és Fenyő Iván. A július és október között 72 napig tartó forgatás 107 helyszínen játszódik majd, több mint 100 színész közreműködésével.

„A regény végtelen szabadságát, „szemtelenségét”, sokrétegűségét kell visszaadnunk a film nyelvén, a legmodernebb filmes megoldások teljes tárházát felvonultatva. Van egy több szálon futó kalandfilmünk. Egy XIX. századi „road movie”-nk, megspékelve a magyar mesevilág mítoszaival, „gyalog galoppos” játékossággal. Ennek az eklektikának a felvállalása, és persze túlzásoktól mentes kibontása lehetőséget teremt egy új, egyedi formanyelv megteremtésére.  A Kossuthkifliben minden romantikus fordulat, ármány, dörrenő lövés és misztikum, nyelvi lelemény rólunk szól, magyarokról. A 48-as forradalom által egyszerre felemelt és sújtott, hősies és szánalmas, megosztott és összekapaszkodó magyarokról. Szeretettel. Öniróniával.” – nyilatkozta Rudolf Péter.

A sorozat az Omnibus Film produkciója, a rendező-producer Rudolf Péter, aki Hársing Hilda dramaturggal együtt készítette a Kossuthkifli forgatókönyvét. Az operatőr Kapitány Iván, aki szintén részt vett az írásban. A széria költségvetése jelenleg 740 millió forint, melyből 480 millió forintot az MTVA finanszíroz, a fennmaradó összeg szponzori támogatásokból áll össze, melyek közül az egyik legjelentősebb a Richter Gedeon Nyrt-é. A hazánkban 110 éve jelenlévő gyógyszercéghez közel áll a sorozat patrióta szellemisége.

A több szálon futó, „gyaloggaloppos” XIX. századi „road movie” beuglivel, delizsánsszal, szerelemmel, árulással és temetkezési hivatalnak álcázott besúgói hálózattal, megelevenedő lelkekkel, szellemekkel és sok fordulattal 2014-ben kerül majd a Magyar Televízió képernyőjére.

 

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com