Hírek

Polanski horrorfilmjeinek stílusában készítheti új filmjét az Oscar-díjas Alfonso Cuarón

Ősszel érkezik majd képernyőkre Alfonso Cuarón legújabb munkája, a Disclaimer című sorozat, de nem csak emiatt került a hírekbe a neves filmes. Az Oscar-díjas mexikói származású rendezőt a Locarnói Filmfesztiválon életműdíjjal tüntették ki, ahol már a készülő projektjével is megdobogtatta a horrorrajongók szívét.

Cuarón Locarnóban számolt be a terveiről, a Deadline értesülései szerint pedig egy horrorprojekten dolgozik épp a 62 éves rendező.

„Imádom a horrorfilmeket. Az a vágyam, hogy egyszer készítsek egy horrorfilmet” – árulta el egy Locarnóban rendezett workshopon a zsúfolásig telt nézőtér előtt Cuarón. A mexikói író-rendező egy saját fejlesztésű forgatókönyvön dolgozik, amelyhez inspirációként Roman Polanski Rosemary gyermeke és A lakó című filmjei szolgálnak.

Cuarón nincs egyedül a világhírű rendezők között, akik a horror műfaja felé kacsingatnak. Az elmúlt évben Christopher Nolan és a Coen testvérek is jelezték, hogy kipróbálnák magukat az elmúlt években ismét egyre népszerűbbnek számító műfajban.

Mindeközben Cuarónról az a hír járja, hogy ősszel kezdheti forgatni a Billy Please Call Home című filmet, amely egy olyan forgatókönyvön alapul, amit 20 évvel ezelőtt írt. Cuarón utolsó filmje a 2018-as Oscar-díjas Roma volt, de a nevéhez fűződnek olyan alkotások is, mint az Anyádat is, az Az ember gyermeke és a Gravitáció.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com