Hírek

Nicolas Cage az „eddigi legvadabb” filmjét mutatja be

nicolas cage

Prisoners of the Ghostland című filmet a japán Sion Sono rendezte.

Nicolas Cage jópár szörnyű filmje mellett arról is ismert, hogy amikor bejön számára egy-egy alkotás, akkor hihetetlen teljesítményt képes a vászonra tenni (e hetekben épp a Pig című filmért dicséri az egekbe a sajtó) – és most valami roppant kockázatos vállalkozásban vesz részt éppen: Sion Sono nyugati debütálásában, egy szamuráj / poszt-apokaliptikus / sci-fi filmben. És azt mondja,

ez a legvadabb film, amit valaha is készítettem, márpedig ez nem kis szó

írja az Ars Technica.

A filmet „egy szamuráj westernbe oltott Mad Maxként” írják le. Rendezője, a japán Sion Sono a szigetországban ismert és igencsak egyéni stílusú rendezőnek számít (számtalan műfajban alkotott és rendszeres fesztiválkedvenc), ez az első nyugati (angol nyelvű) filmje.

A leírás szerint Cage egy bankrablót alakít, aki Szamurájvárosban (Samurai Town) való raboskodása közben kap ajánlatot egy hadúrtól: mentse meg a hadúr eltűnt unokáját, cserébe elnyeri szabadságát. Ám Cage mindeközben egy öt napra beállított, öngyilkos bőrruhába lesz öltöztetve, és az unoka, Bernice még csak nem is ebben a világban, hanem egy sötét szellemuniverzumban várja a megmentést.

A filmet már bemutatták januárban a Sundance-en, de mozikba csak szeptemberben kerül. A premier idején vegyes kritikákat kapott, ám Cage alakítását és a látványt erősen dicsérték.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com