Hírek

Nem csak a filmben futnak – Olimpikonnal edzettek Herendi Gábor hősei

futni_mentem_tenki_reka_lovas_rozi

A Futni mentem vígjáték színészei futóedzésekkel is készülnek a filmre.

Az elmúlt tíz év legeredményesebb magyar hosszútávfutójával, az olimpikon Csere Gáspárral edzettek a Futni mentem romantikus vígjáték főszereplői, hogy hitelesen játsszák el a maratonfutásra készülő szerepüket.

Herendi Gábor november 21-én mozikba érkező romantikus vígjátéka egy maraton lefutása körül forog.

A filmben akarva-akaratlanul a film csaknem minden hőse részt vesz. A futóversenyt teljesíteni akaró anyát és három lányát – Udvaros Dorottya, valamint Lovas Rozi, Tenki Réka és Trill Beatrix alakításában – edzőjükkel (Ember Márk) egyetemben Csere Gáspár olimpikon készítette fel a futásra.

„Igyekeztem olyan instrukciókat, tanácsokat adni, hogy mindenki a maga szintjéhez mérten tudjon fejlődni a következő hetekben, hogy a forgatásra egy harmonikus, összeszedett, esztétikus futómozgás összeálljon” – mondta el a Testnevelési Egyetem új atlétikai pályáján szervezett edzésen Csere Gáspár. A színészek ugyanis meglehetősen eltérő viszonyt ápolnak a futással és általában a sportolással kapcsolatban.

A szervezett futóedzés ötletét Udvaros Dorottya még a film olvasópróbáján vetette fel, nem véletlenül: a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész mindennapjainak is része a testmozgás és örömmel áll ki az aktív életmód mellett.

A Futni mentem november 28-tól látható a hazai mozikban.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com