Hírek

Megjelent a Velencében debütáló Január 2. hivatalos előzetese

Az Egy nap sikere után Szilágyi Zsófia ismét egy neves filmfesztiválon, a 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, a Biennale College – Cinema szekcióban mutatkozik be. Világpremierjére a fesztivál első hétvégéjén, augusztus 31-én, szombaton este kerül sor. Szeptemberben a miskolci CineFest közönsége is láthatja majd a Január 2-t, melyhez most az előzetest is megtekinthetjük.

A film egy különválás történetét mesél el, melyhez egyetlen nap, január 2-a és néhány környi pakolás a régi lakás és az új albérlet között szolgáltatja a hátteret.

Szilágyi Zsófia a Cannes-ban bemutatkozó Egy nap nemzetközi és hazai sikere után második nagyjátékfilmjét a Velencei Biennale College kis költségvetésű első és második filmeket támogató programjának keretében készítette el. A Velencei Biennálé (La Biennale di Venezia) 2012-ben hívta életre a Biennale College – Cinema elnevezésű programját, amelyben minden évben legfeljebb három nemzetközi és egy olasz mikroköltségvetésű film elkészülését támogatják. A nemzetközi válogatás egyik kiválasztott projektje 2023-ban a Január 2. filmterve volt. A Biennale College program keretében készült korábban Szőcs Petra Déva (2019) és Vermes Dorka Árni (2023) című filmje is.

Január 2. című filmet 2024 elején forgatták Budapesten. Főszereplői Jóvári Csenge és Konrád Zsuzsanna. A forgatókönyvet Szilágyi Zsófia írta.

A film előzetese már megtekinthető.

A Január 2. október 3-tól lesz látható a magyar mozikban.

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com