Hírek

A zsokék élete se móka és kacagás – Kill the Jockey előzetes

kill-the-jockey-nahuel-pérez-biscayart-úrsula-corberó

Velencéből érkezik az idei év egyik meglepetésfilmje, amiben egy önpusztításra hajlamos zsoké menekül az őt üldöző bűnözők elől.

Az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be az argentin Luis Ortega, a 2018-as Az angyal rendezőjének legújabb filmje. A film az első kritikák alapján egy szürreális drámának ígérkezik, amiben egyszerre megférnek a zsokék, maffiózók, a romantika, függőségek, önpusztítás és az abszurd humor.

A Kill the Jockey (El Jockey) története Remo Manfrediniről (Nahuel Pérez Biscayart), egy legendás zsokéról szól, akinek önpusztító viselkedése lassan kezdi túlszárnyalni tehetségét,

és veszélyezteti kapcsolatát barátnőjével, Abrillal (Úrsula Corberó). Karrierje legfontosabb versenyének napján – amely megszabadítaná őt a maffiózó főnökéhez, Sirenához (Daniel Giménez Cacho) köthető adósságaitól – súlyos balesetet szenved, ami után megszökik a kórházból, és Buenos Aires utcáin kezd bolyongani. Levetve identitását elkezdi felfedezni, hogy ki is ő valójában. Eközben Sirena a felkutatásán dolgozik, élve vagy holtan.

Az író/rendező sajtónyilatkozatában kijelentette, hogy a film középpontjában a személyes és a szakmai világ közötti „csatatér” áll. „Minél intenzívebb a karakter belső világa, annál hevesebb az összecsapás a külsővel” – mondta Ortega. „A megváltást kereső zsoké újra és újra megváltoztatja identitását, és megpróbálja elérni a szabadságot egyikkel vagy másikkal. De minden identitás gyötrődik.”

A filmet valószínűleg a Protagonist Pictures fogja forgalmazni, következő fesztiválszereplése pedig a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz esedékes. A forgatókönyvet Luis Ortega mellett Rodolfo Palacios és Fabián Casas írták, a filmet pedig nem más fényképezte, mint Timo Salminen, aki a finn rendezőlegenda, Aki Kaurismäki (A remény másik oldala, Hulló levelek) állandó operatőre. Emellett pedig Benicio Del Toro executive producerként állt be a film mögé.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com