Hírek

Keira Knightley már nem fél a skatulyától

annakareninaKeira Knightley ugyan még nem unja a kosztümös filmeket, de ezúttal stílust vált: ő lesz a következő Mrs. Jack Ryan.

Számos remek filmben játszott már Keira Knightley, amelyek jó része kosztümös dráma volt valamilyen veretes irodalmi mű alapján. Oscar-jelölését is a Büszkeség és balítélet című Jane Austen adaptációért kapta, legutóbb pedig az Anna Karenina címszerepében láthattuk. Az évek során a színésznőnek is feltűnt, hogy csupa kosztümös filmben szerepel, és egy ideig kényelmetlenül érezte magát emiatt. „Sokáig nyugtalanított a dolog, és folyton az járt a fejemben, hogy valamit biztos rosszul csinálok – meséli Keira a TV Times című angol lapnak adott interjújában. – Aztán egyszer csak, mint a villám, megkaptam magamtól a választ: hiszen minden teljesen oké, mert ezt a stílust szeretem! Végiggondoltam, hogy érdekel a történelem, kedvelem a klasszikus irodalmat, és emiatt aztán szeretek kosztümös filmekben játszani. Ez valahogy beindítja az ember fantáziáját, amit nagyon izgalmasnak találok.”

Keirát legközelebb mégsem egy újabb Jane Austen adaptációban, hanem egy izgalmas kémfilmben láthatjuk. A Tom Clancy regénye alapján készített Jack Ryan: Shadow One című filmben a címszereplő CIA-munkatárs feleségét alakítja. Amikor Harrison Ford játszotta Jack Ryant még a kilencvenes években (Férfias játékok, Végveszélyben), Anne Archer formálta meg emlékezetesen az odaadó Mrs. Ryant, a tökéletes feleséget, aki a családi tűzhely őrizője. A hírek szerint Keira már modernebb változatban hozza a figurát, talpraesett, emancipált nő, aki nincs oda azért, hogy a férje (Chris Pine) vásárra viszi a bőrét. Jack Ryan CIA-s mentorát Kevin Costner játssza, a világbékét fenyegető orosz oligarchát pedig Kenneth Branagh, aki egyben a film rendezője is.

(Jack Ryan: Shadow One – hazai bemutató: 2014. január.)

UIP Magyarország

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com