Hírek

Kathryn Bigelow 9/11 következményeiről forgatja új filmjét

Kathryn BigelowAz Oscar-díjas Kathryn Bigelow új filmje a 2001. szeptember 11-i terrortámadások következményeivel foglalkozik. A főszerepet Tom Hardy kapta.

Bigelow filmjének forgatókönyve Anand Giridharadas True American: Murder & Mercy in Texas című, megtörtént eseményeken alapuló könyvéből készül. A megfilmesítés jogait az Annapurna Pictures vásárolta meg – írta szerdán a Variety.com hollywoodi portál.

A film a bangladesi légierő egy tisztjéről szól, aki az Egyesült Államokba emigrál. Néhány nappal a szeptember 11-i terrortámadás után azonban egy bosszúszomjas amerikai, Mark Stroman besétál a dallasi boltba, ahol a férfimunkát kapott, rálő és csaknem megöli.

Hardy, A sötét lovag: Felemelkedés című Batman-film egyik sztárja, aki hamarosan a Locke és a The Drop című produkciókban látható viszont a filmvásznon, mostanában két további filmben, az Elton Johnról készülő Rocket Man-ben, valamint a Splinter Cell-videojátékból születő akciómoziban is munkát kapott.

Kathryn Bigelow A bombák földjén című iraki háborús filmjéért kapta meg a rendezői Oscar-díjat, amelyet előtte még soha nem kapott meg nő. A rendező Zero Dark Thirty – A Bin Laden-hajsza című filmjét 2013-ban szintén jelölték az amerikai filmakadémia díjára.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com