Hírek

In memoriam Schubert Gusztáv

2013. október 1. Schubert Gusztáv a Filmvilág fõszerkesztõje. Fotó: M. Schmdt János

A miskolci CineFest filmvetítéssel és egy kötetlen beszélgetéssel tiszteleg Schubert Gusztáv előtt.

Schubert Gusztáv és a Filmvilág neve egybeforrt: az a szellemiség és szellemi magasság, amit ő képviselt a magyar filmkritika-írásban és lapszerkesztésben, páratlan. A miskolci CineFest (2024. szeptember 6-14.) CineClassics-programja filmvetítéssel és egy kötetlen beszélgetéssel tiszteleg előtte.

Szeptember 12-én 17 órától a Művészetek Háza Béke termében barátai, családtagjai és munkatársai (többek között Baski Sándor, Gelencsér Gábor, és Varró Attila) emlékeznek rá.

A megemlékezés előtte levetítik Szirmai Márton 16 perces remeklését, az 2013-as Minimál című rövidfilmet, melynek Schubert Gusztáv játssza az egyik főszerepét. Egy egyetemi oktatót, aki részt vesz egy televíziós valóságshow-ban. A tét: ki költi a legkevesebbet egy nap alatt… Szomorú magyar humor, örök-aktuális áthallásokkal.

A szervezők szeretettel várják Schubert Gusztáv minden barátját és kollégáját. 

Magyarország vezető nemzetközi filmfesztiválja szeptember 6-án kezdődik. A 20., ünnepi CineFesten idén is először láthatja a magyar közönség az év legjobb filmjeit: több mint negyven premier várja a közönséget.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com