Hírek

Így lett Zack Snyder Star Warsából Rebel Moon

Zack Snyder Rebel Moon című űroperáját, mely az év végén érkezik a Netflixre, eredetileg Star Wars-filmnek szánta a rendező. A Netflixen landoló projekt története 2012-ben egy pitchként indult, miközben a direktor az Acélember utómunkálatait végezte. 

Snyder az Empire magazinnak adott új interjújában elmondta, hogy a Rebel Moon eredetileg Star Wars-filmnek indult: „Ez A hét szamuráj az űrben. Tudtam, hogy George [Lucas] számára sok Kurosawa-film jelentett inspirációt.”

„A [Lucasfilm eladása a Disney-nek] épp akkoriban történt” – folytatta Snyder. „Hirtelen támadt egy tér, ahol, tudod, ki tudja, mi lehetséges? Azt éreztem, hogy »Nem akarom egyik karakteredet sem. Nem akarok semmit sem csinálni egyetlen ismert karakterrel sem, csak a saját dolgaimat akarom csinálni.« És eredetileg azt is mondtam, hogy R kategóriás kell, hogy legyen!”

Mivel nem szerepeltek a történetben már létező karakterek, és korhatáros is lett volna, Snyder tisztában volt azzal, hogy ezt a sztorit nem lesz könnyű eladni Star Wars filmként.

„Őszintén szólva tudtam, hogy nagyon nagy kérés” – mondta Snyder. „De minél mélyebben belemélyedtem, annál inkább szembesültem vele, hogy ebből valószínűleg sosem lesz az, amit szerettem volna.”

A Rebel Moon egyetlen filmnek íródott, de miután Snyder egy 172 oldalas vázlatot szállított, végül a projektet felvállaló Netflix hezitált, hiszen ez egy körülbelül három órás mozit eredményezett volna. Végül a történetet két részre osztották, melyből az első december 22-én érkezik. Snyder a Vanity Fairnek az év elején elmondta, hogy két vágat készül, az egyik egy az egész családnak szóló, a másik azonban egy szókimondóbb és szigorúan felnőtteknek szánt verzió lesz.

A Rebel Moon egy fiatal nő története, aki egy békés kolónián él a galaxis peremén. Azt a feladatot kapja, hogy kerítsen olyan harcosokat, akik képesek elhárítani a despotikus Balisarius régens közelgő invázióját. A főbb szerepekben Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Djimon Hounsou, Ray Fisher, Doona Bae, Jena Malone, Staz Nair, E. Duffy és Michiel Huisman látható majd.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com