Hírek

Harmony Korine ismét Velencében – Közönségsikert aratott a Baby Invasion

A klasszikus filmkésztéstől a kísérleti filmek felé forduló Harmony Korine tavaly megosztotta fesztivál közönségét a Aggro Dr1fttel, idén azonban úgy tűnik egy újabb bátor kísérlete egyöntetűen megnyerte magának a nézőket.

Az egyébként is különleges világairól és kísérletező kedvéről ismert rendező tavaly a videójátékok szerkezetét és az infravörös optikát használta, hogy eljátsszon a mediális tulajdonságokkal, idén pedig a first person videójátékok világába kalauzolja a közönséget, mindezt úgy, hogy nem használt semmilyen forgatókönyvet a film elkészítéséhez.

A kialakult történet „főszereplője” a Baby Invasion nevű FPS-játék, melynek hiperrealisztikus világában hatalmas babafejek ellen kell küzdeni. A film eseményei alatt a valóság és a játék határai elmosódnak, ezzel tulajdonképpen a két médium közötti átmenetet valósítva meg a vásznon.

Korine második mediális kísérlete úgy tűnik egységesebben tudta megszólítani közönségét, a rendezőt a velencei premier után állva tapsolták.

A film terjesztéséről egyelőre nincs hír, így bemutató dátuma sincs, Harmony Korine nyilatkozatai alapján eléggé valószínűsíthető, hogy az Aggro Dr1fthez hasonlóan ezzel a filmmel sem a konvencionális utat fogják választani.

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com