Hírek

Már nézhető a színtelen rombolás – Godzilla Minus One: Fekete-fehér előzetes

Godzilla Minus One: Fekete-fehér jelenetfotó

Igazi csemegének ígérkezik a színektől mentes Godzilla Minus One: Fekete-fehér, az előzetessel együtt már be is került a Netflix kínálatába.

A tavalyi év egyik legnagyobb filmes meglepetését jelentette a Godzilla Minus One. Hiába látjuk közel 70 éve újra és újra a legendás monstrumot a filmvásznon, a történet japán újraértelmezése több szempontból is rég várt csemegének bizonyult.

A megannyi amerikai blockbuster után egy igazán minőségi akciófilmet kaptunk – látvány és történet szempontjából is. A Netflixnek köszönhetően most még egy szintet léphetünk az akciófilmes ínyencség-skálán, ugyanis augusztus 1-től érkezik a kínálatba a Godzilla Minus One/Minus Color. Igen, ahogy a cím alapján sejthető, az (eddigi) egyetlen Oscar-díjas Godzilla-filmről van szó, ám ezúttal monokróm verzióban.

Az alkotók szerint a Godzilla Minus One: Fekete-fehér teljesen új jelentésréteggel bír

azáltal, hogy megfosztják a színektől, így a néző azt érezheti, hogy valóban 1940-ben készült felvételeket lát.

Nem ez az első alkalom, hogy egy kritikusok és/vagy közönség által elismert akciófilm fekete-fehér kiadásban is napvilágot lát: a Logan és a Zack Snyder: Az Igazság ligája esetében is izgalmas (mondhatni sikeres) kísérletnek bizonyult a módszer.

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF Szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK Filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja – változó intenzitással ugyan. Specializációja a pszichológiai és társadalmi témák, szereti, ha egy film „megeszi a lelkét”.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com