Hírek

Fia Hayao Miyazaki következő filmjéről beszélt

A rajongók betekintést kaptak Hayao Miyazaki következő filmjébe, amelyről fia, Goro Miyazaki árult el néhány részletet.

Az anime világában talán nincs név, amelyet többen ismernének világszerte, mint Miyazakiét. A 83 éves alkotó már évtizedek óta az animációs filmművészet egyik legnagyobb látnoka, és a Studio Ghiblivel való megbízatása még korántsem ért véget. Legutóbbi filmje, a A fiú és a szürke gém kapcsán mi is csokorba szedtük alkotásait.

Hayao Miyazaki fia, Goro Miyazaki – aki nemrégiben vette át édesapja sajtóügyeit – frissen érkezett vissza a franciaországi Cannes-i Filmfesztiválról, ahol a Studio Ghibli nevében átvette az Arany Pálmát. Ez volt az első alkalom a történelemben, hogy a díjat nem egy személynek, hanem egy csapatnak ítélték oda, és a legutóbbi filmjük, A fiú és a szürke gém is számos elismerést kapott. A fesztivál ideje alatt a közönség egy köszönő klipet kapott Miyazakitól és Toshio Suzuki producertől, Miyazaki kollégájától. Goro édesapja további gondolatait is megosztotta, például azt, hogy

szerinte „az anime aranykora lejárt”.

Jelenleg a Ghibli Múzeum egy különleges, A fiú és a szürkegémnek szentelt kiállításra készül. Ennek kapcsán a rendező fia kitért Hayao Miyazaki filmes jövőjére is, és elárulta, mire számíthatunk a legenda következő projektjétől – adta hírül a Comicbook.

Goro Miyazaki nyilvánvalóan nagy elvárásokat támaszt apja következő filmjével szemben. Elmondása szerint úgy néz ki, hogy egy akció-kaland típusú film lesz, nosztalgikus és a régi időkre emlékeztető, tehát hangvétele követi a rendező kézjegyeit. Hayao Miyazaki mesteri mesélő, és gyakran bíbelődik a nosztalgiával. Minden alkotása egy elmúlt korszakot idéz, miközben a maga különleges módján mégis modernnek, újítónak hat. Úgy tűnik, ez a tendencia folytatódik Hayao Miyazaki következő filmjében is, de ennél többet egyelőre nem hoztak a tudtunkra. A Studio Ghibli érthető módon titokban tartja a projektet, Miyazaki pedig jelen állás szerint pihen. Nem is csoda: hét évig dolgozott A fiú és a szürkegémen. A hír azonban így is lázba hozhatja a Nauszika – A szél harcosai folytatásában reménykedő rajongókat, hiszen az 1984-es klasszikus folytatásáról már régóta beszélnek.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com