Hírek

Megérkezett a Fekete pont mozielőzetese

fekete-pont-paul-matis-meszoly-anna

Szimler Bálint filmje, a Fekete pont  szeptember 19-tól látható országosan a magyar mozikban. Most megérkezett a film mozielőzetese.

Szimler Bálint, a Cannes-ban vetített Itt vagyok és a Balaton Method alkotója elkészítette első fikciós nagyjátékfilmjét. A Fekete pont kedvéért hazatért korábbi állandó alkotótársa, a már főleg Hollywoodban dolgozó operatőr, Rév Marcell (Eufória, Az idol, A feleségem története).

Ájuldozó gyerekek és végeláthatatlan beszédek az ünnepélyes tanévnyitón. Finomfőzelék és hipós felmosóvíz jellegzetes szaga a menzán. A Berlinből hazaköltözött tízéves Palkó (Paul Mátis) csodálkozva szemléli egy átlagos magyar iskola mindennapjait. Egyedül Juci néni (Mészöly Anna), a pályakezdő tanárnő érti őt meg igazán, aki szintén elszenvedője a házmester-kultúrában megragadt intézményi rendszernek. A helyenként groteszkbe hajló, örkényi hagyományokat továbbvivő Fekete pont számos hazai producer együttműködésében, független alkotásként valósult meg.

A film a 77. Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon már bemutatkozott, de szeptembertől a magyar mozikba is megérkezik, addig is itt az előzetes:

A Fekete pont  szeptember 19-től látható országosan a mozikban a Mozinet forgalmazásában.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com