Hírek

Deadpool letaszította a trónról Jokert

Deadpool & Rozsomák
Fotó: Fórum Hungary

A legnagyobb bevételt hozó korhatáros (R-besorolású) film címét a Deadpool & Rozsomák vette át, miután megelőzte a korábbi rekordtartó Jokert.

Pár éve még biztosan nem gondoltuk volna, hogy ilyen történhet, de igen, a Disney lett az, aki a legnagyobb bevételt termelő korhatáros filmet összehozza. Mindez Ryan Reynoldséknak és a Deadpool karakternek köszönhető, akit sikerült összeboronálni a Marvel filmes univerzumával, méghozzá úgy, hogy az alkotók nem fogták vissza magukat: brutál véres a film, tele káromkodásokkal, igazán nehezen tehető oda Mickey egér, de akár Jack Sparrow kapitány mellé.

A Variety beszámolt arról, hogy a Deadpool & Rozsomák már átlépte az 1,086 milliárd dolláros nemzetközi összbevételt,

ezzel pedig meghaladta a rekordtartó Jokert, amely a Warner Bros. háza táján készült. Joaquin Phoenix főszereplésével az előző antihősmozi 1,078 milliárdot hozott, október elején pedig bemutatkozik a folytatás is, amelyben Lady Gaga egészíti ki a színészt Harley Quinn szerepében.

A Deadpool és Rozsomák szédületesen teljesít a mozikasszáknál: korhatárkategóriájában a legjobb első hétvégés nyitást produkálta, és a nyár legnagyobb sikerének tűnik az Agymanók 2. mellett. Utóbbi animáció a maga 1,597 milliárdjával már a tizedik legtöbbet kereső film valaha – Deadpoolék jelenleg a 37. helyen tanyáznak, de mindketten keresni fognak még a következő hetekben.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com