Hírek

Bucsi Réka Oscart nyerhet!

symphony 42 (Bucsi Réka)
Magyarként legközelebb a gálához idén Bucsi Réka volt, akinek Symphony No. 42. című animációs rövidfilmjét a legjobb 9-be választották.

BucsiReka_Symphony42Bucsi Réka diplomafilmjét az Amerikai Filmakadémia tagjai beválasztották azon tíz alkotás közé, melyek közül az Oscar-jelölteket választják majd ki decemberben.

Az Amerikai Filmakadémia nyilvánosságra hozta azt a tízes szűkített listát (shortlist), amelyből az Oscar-díjra jelölt animácis rövidfilmeket választják majd ki. A listán szerepel Bucsi Réka Symphony No.42 című digitális rajzanimációja is. Idén összesen 58 alkotás indulhatott az Oscar versenyben a legjobb animációs rövidfilm kategóriában.

Bucsi Réka filmje először a Berlinale miatt keltett jelentős figyelmet (interjúnkat itt olvashatod!) A Symphony No.42 a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszékén (MOME Anim) készült. Bucsi Réka diplomafilmje a februári Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be először, majd számos elismerésben részesült, köztük Halle, Hongkong, Lisszabon, Pordenone és Poznan nemzetközi filmfesztiváljain.

Az animációs rövidfilm, mely július 31-től a Frank című angol vígjáték kísérőfilmjeként a hazai mozikban látható, rendhagyó narratívát használva, 47 különböző jeleneten keresztül mutat be egy szubjektív világképet. Az asszociációk által összefűzött rövid jelenetek környezetünk irracionális összefüggéseit hangsúlyozzák, a szürreális helyzetek ember és természet alkotta dolgok összhatásán alapszanak.

symphony 42 (Bucsi Réka)

A Symphony No.42 producere Fülöp József, a MOME rektora, az Animáció tanszék korábbi vezetője, vágója Czakó Judit, sound designere Lukács Péter Benjamin. Bucsi Réka 2013-ban végzett a MOME Animáció szakán, jelenleg az Animation Sans Frontiéres (ASF) nemzetközi animációs workshop résztvevője.

Filmunió

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com