Hírek

Befutott Almodóvar első angol nyelvű mozifilmjének előzetese

the-room-next-door-julianne-moore-tilda-swinton

Julianne Moore és Tilda Swinton tündökölnek Pedro Almodóvar legújabb filmjében, a The Room Next Door-ban.

A jelenlegi legnagyobb spanyol filmrendező, Pedro Almodóvar elkészítette első angol nyelvű mozifilmjét, ráadásul Tilda Swinton főszereplésével, akivel már a 2020-ban megjelent The Human Voice című rövidfilmen is együtt dolgoztak. A The Room Next Door-t Sigrid Nunez What Are You Going Through című regényéből adaptálták, és míg Madridban forgatták,

a középpontjában Almodóvar egész karrierjén végigvonuló érdeklődése az amerikai nők iránt és Manhattan és New York északi részét képező vonzalmának megragadása áll.

A hivatalos szinopszis szerint Ingrid (Julianne Moore) és Martha (Tilda Swinton) fiatalkorukban közeli barátnők voltak, mikor ugyanannál a magazinnál dolgoztak. Ingrid autofikciós regényíró lett, Martha háborús riporter, az élet pedig szétválasztotta őket. Miután évekig nem tartották a kapcsolatot egyszer csak újra találkoznak egy extrém, de furcsán édes helyzetben.

A filmet a 2024-es Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon fogják bemutatni, de utána még tiszteletét teszi a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon és a New Yorki Filmfesztiválon is. Swinton elmondta az IndieWire-nek, hogy a The Room Next Door a Fájdalom és dicsőség művészi kiterjesztése, amely egy félig önéletrajzi film volt. Swinton szerint a készülő film „furcsa módon a Fájdalom és dicsőség természetes utódja, mivel az érett barátságokról szól, és arról, hogyan tartanak fenn minket, és mire van hozzájuk szükségünk életünknek ebben a szakaszában. Szóval tartalmas lesz.”

Moore és Swinton mellett Alessandro Nivola, John Turturro, Alex Høgh Andersen, Melina Matthews és Juan Diego Botto tűnik még fel. A filmet a Sony Pictures Classics foralmazza.

A The Room Next Door december 20-án érkezik az amerikai mozikba. Magyar bemutatódátum még nincs.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com