Hírek

Az Agymanók 2. minden idők legtöbb bevételt hozó animációs filmje

A korábbi első helyezett Az oroszlánkirály volt, viszont nem az 1994-es klasszikust taszította le az Agymanók 2. a trónról.

Megérkeztek a hétvégi bevételi eredmények az amerikai és nemzetközi mozikasszáknál, és igen karcsú lett az összkép. Hatodik hetére visszatért az élre a nyár második óriási sikere, a Deadpool & Rozsomák. 1,26 milliárdos összbevétele az eddigi legnagyobb a korhatáros kategóriában, ezzel rekordot döntött. Mellette az Agymanók 2. a maga 1,67 milliárd dollárjával sikeresen megelőzte az eddigi csúcstartót, Az oroszlánkirály „élőszereplősnek” hazudott, de szintén animált feldolgozását. Ezzel a Pixar alkotása a 9. legtöbb bevételt hozó film a világon.

deadpool_wolverine_hugh_jackman
Deadpool & Rozsomák

A nyár harmadik legnagyobb dobása, a Gru 4. pedig most jutott el a 900 millióig, így továbbra is népszerűnek mondható a nézők körében a minyonok és az antihősből lett családapa története. Eközben szépen termelnek a közepes költségvetéssel rendelkező mozik is, mint az Alien: Romulus vagy az It Ends with Us – Velünk véget ér. Mindkettő egyre közelít a 300 milliós összbevételhez (285-nél tartanak egyelőre).

Az új premierek közt az aMItől félsz csúnyán elhasalt.

Kis költségvetése ellenére a 3000+ moziban bemutatott horror csak 3,7 milliót szerzett, míg a Reagan című életrajzi film 7,4 millióval került a negyedik helyre a hétvégi toplistán.

További információk a mozikasszákról a Box Office Mojo oldalán. A jövő heti amerikai bemutatók közt szerepel a Beetlejuice Beetlejuice is, amelyről kritikánk már elkészült a velencei premiert követően.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com