Hírek

A Sakál visszatér! – A Sakál napja előzetes

the-day-of-the-jackal-eddie-redmayne

Elkészült Frederick Forsyth híres regényének sorozat feldolgozása, amiben Eddie Redmayne kelti életre az ikonikus bérgyilkost.

Az eredeti A Sakál napja regény középpontjában Algéria függetlensége miatt Charles de Gaulle francia elnök elleni 1963-ban elkövetett merénylet állt. A Sakált a szélsőjobboldali Organization de L’Armée Secrète bérelte fel az elnök megölésére. Frederick Forsyth 1972-ben Edgar-díjat kapott a legjobb regényért a Mystery Writers of America egyesületétől.

A regényt már többször is filmre vitték, először Fred Zinnemann 1973-as azonos című A Sakál napja című filmjével, amiben Edward Fox bújt a Sakál szerepébe. Michael Caton-Jones 1997-es A Sakál című filmjében pedig Bruce Willis bérgyilkosa mellett Richard Gere és Sidney Poitier erősítette a stábot.

A legújabb feldolgozásban Eddie Redmayne alakítja a Sakált,

egy magányos bérgyilkost, aki abból él, hogy a legmagasabb fizetségért vállal el merényleteket. Viszont a gyilkos emberére akad egy Bianca nevű, szívós brit hírszerző tisztben (Lashana Lynch), akivel egy Európán átívelő, izgalmas macska-egér játék veszi kezdetét.

A Peacock sorozatának a Közellenségek írója, Ronan Bennett lett a showrunnere, írója és executive producere is egyben. A széria vezető rendezője pedig a 21 hidat és több Trónok harca és Luther epizódot rendező Brian Kirk lett. A szerző, Frederick Forsyth pedig tanácsadó producerként dolgozik a sorozaton. Mellékszerepben feltűnik még Úrsula Corberó, Charles Dance, Richard Dormer, Chukwudi Iwuji, Lia Williams, Khalid Abdalla és Florisa Kamara is.

A sakál napja november 7-én érkezik a Peacock kínálatába, idehaza pedig december 6-ától nézhető a SkyShowtime-on.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com