Hírek

A Filmünnepen debütál a Coming out előzetese (trailer)

Coming out

Coming outA Magyar Nemzeti Filmalap kezdeményezésére az új magyar filmekhez kapcsolódó programkülönlegességek is színesítik az ország vezető mozihálózata, a Cinema City Filmünnepét. Az október 10-13. között hat budapesti és tizenhárom vidéki multiplex moziban kedvezményes mozijegyárakkal megrendezendő programsorozat keretében a vetítések mellett előzetes és werkfilm premier, sztár jegykezelők és közönségtalálkozók lesznek.

Csütörtöktől országszerte a Filmünnep vetítésein lesz látható először a Csányi Sándor és Tompos Kátya főszereplésével Orosz Dénes rendezésében készült Coming out című humoros romantikus vígjáték előzetese. A film főszereplője, Erik, az ország leghíresebb meleg személyisége, rádiós műsorvezető, aki büszkén vállalja másságát. Erik lelkesen készül esküvőjére kedvesével, Balázzsal (Karalyos Gábor), ám egy balesetet követően váratlanul szokatlan változást észlel magán: látványosan vonzódni kezd elgázolójához, aki egyben kezelőorvosa (Tompos Kátya) is… A Megafilm gyártásában készült Coming out december 5-én kerül a mozikba, a film producere Kálomista Gábor, forgalmazója a Hungaricom.

A készülő magyar filmek sztárjai is beállnak jegykezelőnek a négynapos Filmünnepen. Trill Zsolt, a Mancs című film főszereplője, Kulka János, akit hamarosan a Swing és az Argo 2 című alkotásokban is láthatnak a mozinézők, valamint a Megdönteni Hajnal Tímeát című romantikus vígjátékból Szabó Simon és Simon Kornél is csatlakozik az ismert sztárok alkotta jegykezelő csapathoz.

Árpa Attilával, aki nemrég fejezte be az Argo 2 forgatását, nemcsak jegykezelőként találkozhat a közönség. A FilmÜnnepen újra műsorra tűzik a nagy sikerű Argo első részét és az Arénában a péntek esti vetítés előtt egyszeri alkalommal bemutatják az Argo 2 werkfilmjét, a különleges vetítést közönségtalálkozó követi.

Szász Jánossal, A nagy füzet című film rendezőjével szintén találkozhat a közönség a Filmünnep keretében. A világhírű Agota Kristof könyv játékfilmes adaptációja, melyet szeptember 19. óta játszanak a magyar mozik, Karlovy Vary-ban elnyerte a fődíjat és Magyarország hivatalos nevezése a legjobb idegennyelvű film kategóriában az Oscar-díjra.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com