Hírek

Játékok sorozatban – 5 streamelhető játékadaptáció

A gamerek fantáziáját a héten biztosan a frissen mozikba kerülő Borderlands izgatja. De ha valaki inkább az otthon kényelméből élvezné a kedvenc játékainak történetét, akkor bőven vár rá streamelhető játékadaptáció sorozat formájában is.

Hogy melyiket érdemes választani, azt természetesen az is befolyásolja, hogy van-e kötödésünk az alapanyaghoz, egyes szériák – például a The Last of Us – ugyanis erősen spoileresek lehetnek. De ha nem aggódunk a csavarok lelövése miatt, akkor érdemes az IMDb és a Rotten Tomatoes pontszámokra hagyatkozni.

The Last of Us – MAX

(Tomatometer: 96%, IMDb: 8.7)

Az HBO óriási húzása volt tavaly a The Last of Us sorozatra történő átültetése (azt, hogy maga a játék miért volt olyan úttörő, ebben a cikkünkben olvashattok bővebben). Minden idők egyik, ha nem egyenesen a legjobb játékadaptációjának tartják. Az első játékot feldolgozó első évad erősen ragaszkodott az alapanyaghoz, így ha valaki csak tervezi, hogy egyszer majd játszik a játékkal, érdemes nem nekiesni a sorozatnak. Minden egyéb esetben viszont már-már kötelező néznivaló a Pedro Pascal és Bella Ramsey főszereplésével készült első évad. A másodikra viszont sajnos még mindig várni kell, várhatóan 2025-ben érkezik.

Fallout – Amazon Prime

(Tomatometer: 94%, IMDb: 8.4)

A videójátékok is gyakran nyúlnak a posztapokaliptikus világképekhez, ez alól a Fallout sem jelent kivételt. Azonban a franchise egy furcsa, abszurd-színes-vicces hangulattal ruházza fel az elméletileg nyomasztó környezetet – a játékokban és a sorozatban egyaránt. Az Amazon Fallout sorozatverziójának sikerült jól átemelni az atmoszférát, ráadásul ez a történet rovására sem ment, így beállt a nézők és kritikusok által is elismert adaptációk sorába. Olyannyira, hogy a Filmtekercs szerkesztősége az elmúlt év legjobb sorozatai közé is beválogatta!  Az első évad fogadtatása után azonnal be is jelentették a folytatást, bár dátumot egyelőre még nem kaptunk hozzá.

Vaják – Netflix

(Tomatometer: 80%, IMDb: 8.0)

Nemcsak posztapokaliptikus sci-fi világból lehet ám a sorozat-játékadaptáció! 2019-ben a Netflix a Vaják sorozattal afféle Trónok harca utódot próbált létrehozni: van benne fantasy, politika, szex és vér, no meg egy jóképű, morcos antihős, akit az akkortájt lépten-nyomon imádott Henry Cavill keltett életre. A The Witcher könyvek és videójátékok rajongói sem mérgelődtek, sőt, talán még az akkora kissé feledésbe merült játéknak is adtak egy új löketet az eddig elkészült három évaddal.

Halo – SkyShowtime

(Tomatometer: 80%, IMDb: 7.3)

Vegyes érzésekkel fogadták a Halo játékosai a Paramount sorozatának első évadát, amit hiába követett egy sokkal összeszedettebb és élvezetesebb második, abban már biztosak lehetünk, hogy nem lesz folytatása. Mivel az alkotók helyenként erősen elrugaszkodtak a játék világától (a karakterek és az események tekintetében egyaránt), a leendő gamereknek sem kell a spoilerek miatt aggódniuk. A játék hangulatának megismerésére tökéletes a sorozat, de a roppant szövevényes világképet és az abban zajló eseményeket nem ezáltal fogja senki felfedezni.

Twisted Metal – MAX

(Tomatometer: 67%, IMDb: 7.3)

Bár azt hihetnénk, hogy egy jó és népszerű játék az izgalmas, fordulatos története miatt kívánkozik a vászonra/képernyőre, néha előfordul, hogy ez a legkevésbé sem számít. Olyannyira, hogy annak idején a Mortal Kombatból rendszeresen próbálnak mozifilmet készíteni (hogy minek, az persze más kérdés). De néha előfordul, hogy a nullához közelítő sztori ellenére izgalmas adaptáció születik. Ilyen lett a Twisted Metal is: egy Mad Maxre hajazó világ autóversenyzőiről szóló franchise könnyed kikapcsolódást jelentő, mélyenszántó gondolatokat nélkülöző játék, amit pont ilyenre sikerült a sorozat formájában is.

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF Szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK Filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja – változó intenzitással ugyan. Specializációja a pszichológiai és társadalmi témák, szereti, ha egy film „megeszi a lelkét”.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com