Hírek

Weinsteinék a Disneyvel készítenek filmet Artemis Fowl kalandjairól

artemis fawlJátékfilm készül a 12 esztendős bűnügyi lángelme, Artemis Fowl kalandjairól szóló fantáziaregény-sorozatból. A produkció kedvéért a Weinstein fivérek ismét felmelegítették kapcsolatukat a Disney stúdióval.

A Weinstein Company és a Disney hétfőn jelentette be, hogy Eoin Colfer bestseller sorozatának első két epizódja alapján (Tündérekkel életre-halálra, A sarkvidéki incidens) készítik a filmet. A forgatókönyvet arra a Michael Goldenbergre bízták, aki a Harry Potter és a Főnix rendje című Potter-regényt adaptálta.

Az ír Colfer 2001. és 2012. között nyolckötetes sorozatot szentelt hőse humorban és kalandokban bővelkedő történeteinek. Az olvasmányos regények világszerte több mit 21 millió példányban keltek el.

A produkció, amelynek címéről és premierjéről később döntenek, új fejezetet kezd a Disney és a Weinstein Companyt alapító Harvey és Bob Weinstein üzleti kapcsolatában. 2010-ig a Disney volt a Weinstein fivérek stúdiójának, a Miramax Filmsnek a tulajdonosa.

Weinsteinék a Disneyvel megromlott viszonyuk miatt 2005-ben szálltak ki a Miramaxból, és alapították meg a Weinstein Companyt, amely kis költségvetésű, kritikailag elismert filmjeivel (például A király beszéde) vívott ki magának tiszteletet.

„Ha valaki öt évvel ezelőtt azt mondta volna nekem, hogy együtt gyártok majd egy filmet a Disneyvel, azt gondoltam volna, hogy az illető megőrült” – fogalmazott Harvey Weinstein az Artemis Fowl-filmmel kapcsolatban kiadott közleményében. Hozzátette: az ír szerző regényfolyamát Robert De Niro és Jane Rosenthal producer ajánlotta neki.

„Órákon belül közöltem velük (De Niróval és Rosenthallal), hogy meg akarom kapni a megfilmesítés jogát” – idézte fel Weinstein.

 

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com