Hírek

Titkozatos XXI. századi Űrodüsszeia – minden, ami a Csillagok közöttről kiszivárgott

interstellar_csillagok_kozott_6Christopher Nolan legújabb filmjében a távoli űrbe repít minket eddigi legambíciózusabb munkájával. Ugyan a Csillagok között történetét homály fedi, mégis az elmúlt napokban egyre több információ kerül nyilvánosságra a forgatásról és a sci-fi különleges atmoszférájáról. Itt minden kiszivárgott információt megtalálsz!

A Sötét lovag és az Eredet rendezője nemsokára egy lélegzetelállító sci-fivel tér vissza a mozikba.  A film hibátlan marketingjének köszönhetően már megint úgy kelti fel a nézők érdeklődését, hogy a történetéről szinte semmit nem tudunk meg. A hangulatos ajánlókból annyi körvonalazódik, hogy az emberiség kénytelen féreglyukak segítségével új otthont keresni az univerzumban, mivel a Föld lassan lakhatatlanná válik. A titokzatos asztronautákat és tudósokat a mostanság legtrendibb hollywoodi színészek – Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine és Casey Affleck – keltik életre.

Az Entertainment Weekly ehavi száma részletesen foglakozik a film készítésével és értelmezésével. Nolan így nyilatkozott a Csillagok között hatásáról: „Ez az első filmem, ahol az átélt filmélmény lesz igazán fontos a közönségnek.” A rendező szerint korábbi filmjeiben a karakterek és egymással való interakciójuk állt a központban (noha azért a látványra sem volt panasz), ezzel szemben a Csillagok között hasonló élményt nyújt mint a 2001: Űrodüsszeia, ahol nemcsak a szereplők szemszögéből élünk át egy történetet, hanem teljesen elveszünk a film világában.

Csillagok között
Csillagok között

Mivel a jelenetek jelentős része nem a Földön játszódik, ezért fontos szerepet kapnak a technikai megoldások. A rendező előző filmjeihez képest jóval többet forgatott IMAX kamerákkal annak érdekében, hogy  a közönség egy különleges, magával ragadó filmélménnyel legyen gazdagabb – jelentette a comingsoon.net. Ezen felül különös figyelmet fordítottak a tágas belső terek, illetve a minél valóságosabb környezet ábrázolására is. Ennek következtében az űrballada egyes részei szinte dokumentarista stílusban készültek.

Egy sci-finél alapelem a magába szippantó látványvilág, de Nolan számára a téma hasonlóan fontos helyet foglal el.  „A film az emberi természetről szól, és arról, mit is jelent embernek lenni. Minél jobban eltávolítjuk a nézőket az emberközeli élményektől, annál közelebb kerülünk az emberi természet bemutatásához, és ahhoz, hogy mi is köt össze bennünket” – írja a Variety.

Az, hogy a történet kellően izgalmas-e, és a beígért nem mindennapi hangulatot sikerül-e vászonra vinni, november 6-án kiderül.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com