Hírek

Októberben érkezik a WikiLeaks thriller

The Fifth Estate

thefifthestateA Dreamworks Bill Condonnal rendeztette meg a kormányzati adatokat kiszivárogtató WikiLeaksről szóló thrillert. A The Fifth Estate októberben kerül a mozikba.

A Zero Dark Thirty – A Bin Láden hajsza után újfent politikai önvizsgálatot tartanak a tengerentúlon, Bill Condon (Alkonyat: Hajnalhasadás 1-2. rész) ugyanis a politikai thriller műfajába sűrítve feldolgozta a WikiLeaks felemelkedésének és bukásának történetét. A valóságalapú zsánerfilm középpontjában a trailer alapján a kormányközi szennyeseket (pl. iraki és afganisztáni háborúval kapcsolatos titkos katonai jelentések) kiteregető nonprofit szervezet alapító szócsöve, Julian Assange áll majd, akit Benedict Cumberbatch fog alakítani.

A brit színész egyébként úgy tűnik végképp révbe ért. Nem elég, hogy Sherlock Holmesként talán népszerűbb, mint Robert Downey Jr, idén már egy blockbuster (Sötétségben – Star Trek) főgonoszának szerepét is eljátszhatta. S a közeljövőben a The Fitft Estate-n kívül feltűnik majd Steve McQueen drámájában, a 12 Years a Slave-ben is.

 

Kiss Tamás

Kiss Tamás a Filmtekercs szerkesztője. Gimnáziumi tanárként mozgóképkultúra és médiaismeret, illetve történelem tárgyakat oktat. Rajong a western, a horror és a gettófilm műfajáért, valamint Brian De Palma és Sidney Lumet munkásságáért.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com