Hírek

Képek a Fassbender-Cotillard féle Macbethből

Marion Cotillard és Michael Fassbender a Macbeth című filmbenJelenleg is forog Justin Kurzel Macbeth adaptációja, amiből a stúdió megjelentette az első két jelenetfotót. Macbeth skót királyt Michael Fassbender, feleségét, Lady Macbethet pedig Marion Cotillard alakítja.

Fassbender a Daily Mailnek elmondta, hogy a szereplők – Cotillard kivételével – skót akcentussal beszélnek. „Úgy gondoltuk – mondta a színész -, indokolatlan is volna tőle elvárni ezt, hiszen Lady Macbeth az eredeti darab szerint is sok időt tölt Franciaországban. Már nagyon várom és kíváncsi vagyok, mire lesz képes egy ilyen nagyszerű szinésznő egy ilyen érdekes karakterben.”

Noha a rendező Macbethje követi a XI. századi jelmezt és díszletet, valamint Shakespeare szövegét használja (ahogy Iain Canning mondja: Macbeth mindig aktuális), a forgatókönyvön azért meghúztak több helyen, hiszen az eredeti 3 órás darabot a filmvásznon nem szerették volna ugyanúgy viszontlátni.

A film világpremierje Nagy Britanniában lesz 2015 elején, hazai bemutatóról még nem tudunk.

Michael Fassbender a Macbeth című filmben
Michael Fassbender a Macbeth című filmben

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com