Nincs kategorizálva

Díjat kapott az Árnyékfilm a Timishort Filmfesztiválon

A Tünet Együttes Szabó Réka által rendezett Árnyékfilm című táncfilmje a legjobb kísérleti filmnek járó díjat kapta a romániai Timishort Filmfesztiválon.

Táncművészeti társulat, a Tünet Együttes első filmje kapta az elismerést, ezért is jelentős a temesvári díj – közölte hétfőn az MTI-vel Halász Glória, a Tünet Együttes sajtó- és közönségkapcsolatokért felelős munkatársa. Szabó Réka a Tünet Együttes művészeti vezetője, táncosa, koreográfusa és rendezője.

Mint azt Halász Glória elmondta, terveikben szerepel, hogy másfél éven belül újabb filmet készítenek a Tünet Együttes és a Katona József Színház társulatának közös darabja, a Gyász alapján.

Az először 2009-ben megrendezett, az idén vasárnap befejeződött temesvári rövidfilm fesztiválon 30 percnél rövidebb filmek versengtek a különböző kategóriák díjaiért. Az idei fesztiválon Felméri Cecília erdélyi filmrendező eddig több mint 20 díjjal jutalmazott filmje, a Végtelen percek is szerepelt a belföldi versenyben.

A Tünet Együttes társulata 2010-ben mutatta be az Árnyékfilmet, azaz „rajzfilmet élő szereplőkkel”. A tízperces alkotás 2011-ben a 42. Magyar Filmszemlén a legjobb kísérleti filmnek járó díjat kapta, emellett szerepelt számos nemzetközi filmfesztivál programjában.

A filmet inspiráló Nincs ott semmi, avagy alszanak-e nappal az álmok című előadás legközelebb május 9-én látható a budapesti Trafóban, a társulat 2011-2012-es évadbeli utolsó budapesti produkciójaként.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com