Hírek

Az első igazi nyár filmelőzetes

The Way, Way Back

The Way, Way BackAz első igazi nyár megkapta első igazi előzetesét. A kellemes hangulatú független filmben több hollywoodi sztár is parádézik, a főszerepben mégis egy 18 éves tehetség, Liam James látható.

Ha azt éreztetik veled, hogy kolonc vagy, akkor nem éppen fenékig tejfel az élet. Ha egy egész nyáron át tart ez az érzés, akkor nem lepődünk meg, hogy utálod a nyarat. Duncan életében éppen ez a helyzet, nyaralnia kell mennie az anyjával (Toni Collette) és annak újdonsült, tenyérbemászó pasijával (Steve Carell), hogy a bosszantó mostohatestvért már ne is említsük. A srác szerencséjére a közeli Wizz Water Parkban összespanol vele az egyik úszómester (Sam Rockwell), aki kezelésbe veszi a fiút. Megtanítja csajozni, lazulni, örülni az élet apróbb dolgainak. Felnőtté válás apró lépésekben.

A vidám és igen életszagú független filmet Nat Faxon és Jim Rash rendezte. Az alkotók számára Az első igazi nyár jelenti a rendezői debütálást, noha forgatókönyvíróként már Hollywood-szerte ismert a nevük. Oscar-díjat is kaptak két éve Alexander Payne-nel az Utódokért, ami egyben a legnagyobb sikerük. Mostani közös filmjük a Sundance Filmfesztiválon mutatkozott be, ahol remek visszajelzéseket kaptak a nézőktől és a kritikusoktól egyaránt. A magyarországi forgalmazás tekintetében még sok a kérdés, de már látszanak biztató előjelek a mozis megjelenéssel kapcsolatban.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com