Hírek

A New York-i epizód után Londonba tart a Menjek/Maradjak stábja

speak easy project

Következő, londoni epizódjához keresi szereplőit és közösségi finanszírozási kampányba kezd a Menjek/Maradjak stábja. A hazai, független produkcióban készülő dokumentumfilm-sorozat napjaink egyik legfontosabb társadalmi trendjét követi nyomon, a kivándorló, illetve külföldön munkát vállaló fiatalok, az „új mobilitás” érdemes történeteit kívánja megörökíteni.

A Menjek/Maradjak stábja a Speak Easy Project független produkciójában készülő dokumentumfilm-sorozat londoni epizódjának szereplőit keresi. A stáb a Londoni Magyar Kulturális Központtal és a Drum and Monkey produkcióval, illetve a film végefőcím dalát adó Anima Sound Systemmel közösen szervez támogatói vetítést és bulit október 24-ére Londonban. A támogatói események, a Londonban kutatómunkával és terepszemlével eltöltendő hét költségeit a filmesek internetes közösségi finanszírozási kampánnyal kívánják előteremteni. Céljuk a költségek egyharmadát, azaz 1000 angol fontot ilyen módon összegyűjteni. Mindenki támogatására számítanak, a hozzáférhető 1 fontos opciótól egészen a 600 fontos opcióig, amellyel a támogató társproduceri kreditet vásárol.

A londoni támogatói vetítésen az első New York-i epizódot nézhetik meg az érdeklődők. Az itthon idén nyáron bemutatott részt néhány hét alatt több mint 50 ezren nézték meg az interneten, majd a Magyar Televízió is műsorára tűzte. A londoni magyar közönség először láthatja, majd a vetítés után a résztvevők az alkotókat kérdezhetik a produkcióról és kulisszatitkokról. A buli ezt követően az ikonikus „The Garage” nevű klubban folytatódik az Anima Sound System DJ-szettjével, akik meglepetés számokat is tartogatnak a különleges alkalomra.

A támogatói est célja újabb támogatók, szponzorok bevonzása a sorozat további részeibe, illetve a népszerűsítés. A produkció folytatásához nemcsak anyagi eszközökkel lehet hozzájárulni, de kapcsolatok, szereplőjavaslatok, termékszponzoráció, logisztikai vagy anyagi hozzájárulás felajánlásával is.

Az első, New York-i epizódot itt megnézhetitek:

Piller Mónika

Piller Mónika az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve dán szakon. Szakdolgozatát az izlandi filmek és a globalizáció témakörében írta. Specializációja a skandináv film, a dokumentumfilm és az animációs film. Jelenleg a Magyar Televíziónál dolgozik szerkesztő-riporterként.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com