finn filmnapok 2

Két nap maradt a Finn Filmnapokból, folytatódik a Tarkovszkij, a Gender és a Faludi filmklub. Az animációs filmek mellett válogathatunk a rövidfilmekből, a komolyzenei előadásokból, de 56-ról is megemlékezünk. A héten pedig különösen ajánlott akár többször is ellátogatni az Örökmozgóba, ha egy kis változatosságra vágyunk.
Tovább

closertothemoonreveiw1

A román újhullám eszméletlen erős filmeket adott nekünk az elmúlt évtizedben, a szikár realizmus volt az egyik legjellemzőbb védjegye ezen alkotásoknak. A Közelebb a holdhoz szakít a hagyománnyal, és egyértelműen Hollywood felé fordítja az arcát, hogy bebizonyítsa, a románoknak is megy a tisztes iparosmunka. Megy, de szerintem nem erre érdemes büszkének lenniük.

Tovább

image

Már a Dipendenzát látva Zomborácz Virág rajongója lettem, de most egyenesen úgy vélem, generációjának legtehetségesebb írójával van dolgunk. Az Utóélet azonban messze nem hibátlan alkotás, de bitang jó dumája az utóbbi évek egyik legüdítőbb magyar filmjévé teszi.

Tovább

the best man holiday

A magyar cím ismét nem a legfrappánsabb (az eredeti a The Best Man Holiday), de ez senkinek ne vegye el a kedvét a Buli holtunkiglan megtekintésétől. Egy igazán különleges alkotásról van szó, mely a romantikus filmekhez kötődő előítéletekkel szembemenve mer érzelmes lenni. Szóval zsepiket, szemcseppet és egy jó nagy adag sütit bekészíteni, és már mehet is a DVD-lejátszóba! Tovább