Begin-Again

Az idei nyár legbájosabb filmjét egyértelműen John Carney tette le az asztalra. A Szerelemre hangszerelve azonban sokkal több, mint remek randifilm: egy pompás zenés vígjáték, melynek slágerei kitörölhetetlen nyomot hagynak az emberben.

Tovább

Szerelmem, New York

A Géraldine Nakache-Hervé Mimran rendezőpáros Szerelmem, New York című vígjátékában öt kultúrsokkos állapotban vergődő francia fiatal kálváriáján keresztül ismerhetjük meg (ha eddig nem ismertük volna) az amerikai way-of-life és a vele való találkozás legnagyobb kliséit. Tovább

Blended-Still2

– Hello Drew, itt Adam Sandler.  – Hello, Adam, mizújs? – Azon filóztam, milyen jól mulattunk az 50 első randi forgatásán. – Jó szar film volt, de tényleg nagyon jól mulattunk. – Mit szólnál hozzá, ha megint összekavarnánk valamit? Afrika hogy hangzik? – Afrika? Akármiről is legyen szó, benne vagyok, Adam.

Tovább

Hogyan rohanj a veszTEDbe (A million ways to die in the west) Seth MacFarlane

Ötletes koncepció úgy újraértelmezni a western műfaját, hogy fókuszba a kisemberek gyarló életét állítják a készítők a magányos hősök helyett. Seth MacFarlane (Ted, Family Guy) viszont többet szeretett volna annál, mint hogy egy szimpla műfajparódiát kínáljon a nézőknek, így viszont átlagos és felejthető lett a Hogyan rohanj a vesztedbe.

Tovább

Hosszu_ut_lefele_2

Nick Hornby futószalagon szállítja az adaptálható keserédes drámákat, melyek közül a Hosszú út lefelé már hatodikként landolt a szélesvásznon. Addig azonban míg a Pop, csajok, satöbbi Stephen Frears keze nyomán kultfilmmé tudott válni, Pascal Chaumeil Hornby regényéből csak egy felejthető, hideg téli estéket megmelengető vattacukrot volt képes összehozni.

Tovább