glamour.com

Habár bizakodó voltam az első évad után, erre a meglepetése azért nem számítottam. A New Girl második évadja ugyanis fényévekkel jobb az elsőnél. Nem csupán a négy lakótárs lett sokkal élettel telibb, de a mintha végre ledöntöttek volna bizonyos falakat az írók is. Tovább

DES GENS KISS EMBRASSENT

Daniéle Thompson ötödik nagyjátékfilmje családi perpatvarral vegyített tévedések vígjátéka, mely egy francia-zsidó testvérpár ellentétéről és kollektív famíliájáról ad életképet. Ezek után hol van Shakespeare? Sehol, de ez nem probléma. A film elsődlegesen szórakoztatni akar, amit nagyrészt véghez is visz.

Tovább

Rio 2

Tegyük félre a már-már kötelezően-ösztönszerűen előtörő fanyalgást, amit sokszor a második részek kapcsán szoktunk érezni! A Rio 2 ugyanis egyszerűen köröket ver elődjére, vagyis úgy válik sokkal eseménydúsabbá és élvezhetőbbé, hogy közben megőrzi az első rész minden báját.

Tovább

Jacky a nők országában

Szeretjük az elgondolkodtató filmeket, a társadalomkiritkákat, a szatirikus vígjátékokat… ha pedig ez a három egyszerre áll rendelkezésünkre, ráadásul egy francia ínyencség képében, akkor a mennyekben járunk. Épp ezért a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál látogatói igazán hálásak lehetnek, ha péntek délután betévedtek az Uránia moziba, és megnézték a valamikori képregényrajzoló, Riad Sattouf második nagyjátékfilmjét.

Tovább

Megdönteni Hajnal Tímeát

Véget ért a magyar film tetszhalott állapota, megindult a Vajna-féle filmes úthenger, jönnek, mit jönnek, özönlenek a hazai filmek, és ráadásul a minőségbiztosítás is működik: olyan mozik készülnek mostanában, amiknek tényleg lesz nézőközönsége, nem csak maguknak készítik őket az alkotók. Legalábbis ez a szólam visszhangzik most mindenhonnan – és példaként rögtön emlegetik is a Megdönteni Hajnal Tímeát, ami igazzy hollywoodi sikerfilmes recept alapján, profi körítéssel készült, mégis jellegzetesen magyar film. És mindez igaz – de mégsem elég.

Tovább

hamarosan lake bell

A gyerek-szülő kapcsolatok sokféle történetet adtak már a világnak. Hagyományos viszony esetén a szülőt büszkeséggel tölti el, ha utóda az ő pályájára kíván lépni, és azon sem akad fenn, ha a nevelés oly jól sikerült, hogy a tanítvány végül túlnövi mesterét. A Hamarosan… című  filmben épp ellenkezőleg történik, ráadásul egészen újszerű, de szórakoztató tálalásban: a filmelőzetesek hangalámondóinak munkáján keresztül. Tovább

the grand hotel budapest

Lementek az utolsó premierek is, nem lesz már több 2013-as film. Készült már sok toplista, összesítés, amiben a tavalyi évet dicsőítették. Most viszont már érdemes arra figyelni, mi vár ránk 2014-ben! Íme, egy kis segítség, hogy jó előre tudjatok kalkulálni, természetesen a teljesség igénye nélkül.

Tovább