micsoda_nok_2

Bizonyára én lennék a célközönsége a Micsoda nők című francia vígjátéknak. Minden adott: nőkből álló sztárgárdával, nőket érintő problémákról egy női író-rendező, Audrey Dana készített filmet. De a végtelenül hosszú játékidő alatt nem szórakozom, hanem csak rettenetesen felidegesítem magam.  Tovább

powder _room_1

A színdarabból adaptált Púder, csajok, satöbbi című brit vígjáték a modern nők szorongásairól és barátságáról mesél, a kulissza egy szórakozóhely női vécéje. A színésznők kitesznek magukért, a szókimondó dialógusok pedig okoznak pár kellemes pillanatot, de a nem túl eredeti sztori és a színpadias tálalás miatt kevés élvezetet nyújt a film. Tovább

paddington

Végre filmvásznon a nálunk sajnos kevésbé, Angliában annál sikeresebb mackó, Paddington története. A kis medve első londoni kalandjait bemutató mozi tökéletes családi film, kedves történettel, izgalmas és látványos kalandokkal, színészi örömjátékkal és olyan humorral, amely egyaránt szólít meg kicsiket és nagyokat együttvéve és külön-külön is.
Tovább

tolnay_100

Bár több filmklub is a végéhez közeledik, aggodalomra semmi ok, hiszen így is szép számmal várják a filmes programok az érdeklődőket. Egy Tolnay Klári vagy egy Jancsó klasszikus? Esetleg Müpamozi, magyar dokuk, olasz, szovjet vagy indiai filmek? De mindezek mellett lesz operatőri mesterkurzus, egy különleges koncert filmes részletekre, izgalmas színházi közvetítés és Süsü, a sárkány is.
Tovább

a madagaszkar pingvinje

A Madagaszkár filmek kétség kívül legszórakoztatóbb állatkái saját sorozatuk után végre saját filmet is kaptak. Amennyire újabb bőrlehúzás volt a széria folytatásait elkészíteni, annyira lehetne ezt egy újabb bőr ráadásának tekinteni. De ez közel sincs így! Ez a film könnyed, végtelenül humoros és erős öniróniája miatt tipikus egész családnak szóló animáció egy kis ráadás üzenettel.
Tovább

agymozi

Kitárta kapuit a Buda Entertainment & Gastro. A központ megnyitásának első ütemében elindult Európa első ágymozija, egy kézműveseknek és divattervezőknek otthont adó „Art & Craft Market”, egy folklórterem, egy koktélbár, és két új szórakozóhely.
Tovább

Förtelmes főnökök 2. (Horrible Bosses 2.)

Karakteres sablonszínészek szórakoztató magömlése a Förtelmes főnökök 2., ami az álomgyár módszereivel, szabályainak szigorú betartásával és popkultúrájának frappáns kizsákmányolásával másfél óra teljes kikapcsolódás nyújt. Az igényeinkkel azért bánjunk csínyján a csalódás elkerülése érdekében.

Tovább